Onze huisgenoten

Om echt een goede indruk te krijgen van onze honden, moet je eigenlijk kennis met ze maken. Dan pas zie je wat ik bedoel wanneer ik zeg dat Billie een charmeur is en Rose onze actrice. Dat Gaby en Lily degene zijn die geduldig op hun portie aandacht wachten en dat Lex graag eerst even observeert wat we in huis hebben voordat ook hij zijn knuffel komt halen. Dat Nountje onze puppy clown is en dat we zo af en toe zelfs nog een logeetje op bezoek hebben. En ondanks alles, durf ik nog te beweren dat we een heel rustig hondenhuishouden hebben! 


Hierboven zijn al onze doodles afgebeeld. Op onze facebook pagina zijn honderden foto's van hun te vinden. Natuurlijk wonen ze niet allemaal bij mij thuis, maar ze maken absoluut deel uit van onze doodle familie.  Billie is mijn eerste doodle, en ook al is hij gecastreerd, een betere vertegenwoordiger voor het ras kunnen we ons hier in huis niet voorstellen. Altijd lief en enthousiast. Is er bezoek, dan staat Billie breed kwispelend vooraan. Hij is zonder twijfel de reden dat wij verslaafd aan deze honden zijn geraakt! Zijn zusje Gaby is mijn schaduw, mijn trouwe maatje. Binnen heel rustig, maar buiten een enorme atleet die vooral gek is op haar bal. Honden buiten haar eigen roedeltje lijkt ze niet eens te zien, hus baasjes echter wel. Gaby is een uitstekende moeder Van Gaby zijn een heel aantal pups aan het werk als hulphond en maatje. Ik ben ontzettend trots dat zij zoveel pups met dat super temperament heeft gekregen. Hopelijk treden Keesie, Noun, Layla en Pomme later in haar voetsporen. 

Schermafbeelding 2014-08-05 om 10.04.14


Pomme en Layla, de choco dochters van Gaby haar laatste nestje die hopelijk ooit in hun moeders voetsporen treden. 

Rose is onze actrice. Aandacht is iets waar zij absoluut niet zonder kan. Het maakt niet uit of we met haar wandelen, spelen of haar aan het borstelen zijn, Rose zoekt contact en voelt zich dan heerlijk. Wanneer we thuis bezoek krijgen weet zij de mensen ook binnen no time om haar pootjes te winden. Er is niemand die Rose niet leuk vindt! Het is de enige doodle hier in huis waarbij het woord ondeugend prima past. En stiekem vind ik dat wel heel erg leuk. Ook al doet ze iets wat niet mag, als ze me aankijkt met die mooie groene ogen, ben ik het alweer vergeten. 

Lily is de dochter van Rose. Lily is een heel gevoelig hondje. Zit ik niet lekker in m'n vel, dan is het een zekerheid dat Lily dichtbij mij te vinden is. Dat geldt ook voor anderen die hier over de vloer komen. Heeft er iemand verdriet, Lily komt eraan en legt haar pootjes op de schouders en kan zo heel lang zitten. Natuurlijk is zij voor mij heel bijzonder omdat zij hier in huis geboren is en ik haar vanaf dag één ook echt ken. Ik had me geen lievere meid kunnen wensen. Na al die complimenten gegeven te hebben moet ik ook bekennen dat Lily een beetje last van haar hormonen kan hebben. Is zij loops… dan kunnen honden buiten haar eigen roedel beter een blokje om. Aan haar lijf dan geen polonaise. Maar als de hormonen weer weg zijn, is zij weer haar lieve zelf. Maar oh oh wat kan het een klein draakje zijn! 

Lex is onze enige echte doodle man. Een knappe man die zich prima staande houdt tussen onze meiden. Hij wil soms wel stoer doen, maar is het eigenlijk niet. Zelfs de kleintjes zijn hem eigenlijk gewoon de baas. Hij woont soms bij ons, soms bij mijn tante. In beide huizen heeft hij het prima naar zijn zin. Hij is onze grote zwemmer en water fanaat. Hij kan zich dan ook super snel in het water voort bewegen en is erg gespierd. Naast water is zijn grote hobby graven. Het liefst op het strand en dan uren achter elkaar. Ik ben erg blij met mijn lieve vent en hoop hem in de toekomst weer eens voor onze meiden te kunnen gebruiken. 

Lex is een dekreu en zou goedgekeurde teefjes van andere fokkers mogen dekken. 

Joolz, Keesie, Lola, Matrjoshka, Layla, Reza en Evi zijn onze pups die in een gastgezin zitten. Zij wonen allemaal in ontzettend lieve gezinnen samen met andere doodles. Ik bof enorm met deze groep van mensen om me heen die zo goed voor ze zorgen. Joolz is een dochter van Lily en is afgelopen voorjaar met ons meegeweest naar Terschelling. Gelukkig voelde zij zich snel weer thuis bij ons en hebben we leuke weken gehad. De andere pups zijn van Gaby, Rose, Lola en Matrjoshka en zijn nog eens stuk jonger. Ook hun hoop ik in de komende maanden beter te leren kennen. 

Deze pagina draait voornamelijk om onze doodles, zij zijn zeer waarschijnlijk de reden dat de meeste van jullie deze site bezoeken. Naast onze doodles hebben wij nog mijn oude vuilnisbakjes Puk en Max. Onlangs is onze trouwe kater Gijs overleden. © SmilingFace Doodles 2016